Dr.Man

2016.sze.18.
Írta: Dr.Man 24 komment

Miért nem tudnak a férfiak megszabadulni a köldökzsinórjuktól?

Tele van a.....batyunk a szülői mintákkal! Part I.

mama.jpg

Próbálom magam képezni folyamatosan a különböző témakörökben és bizony most egy nagyon és sokakat érintő témakör boncolgatásába kezdek bele. Azt már előre leszögezem, hogy a szülői mintáknak több fejezete lesz, mert egy cikkben nagyon nehezen emészthető amúgy is a kérdéskör! A lényeg, hogy ne  csak a megszokott, már ismert sémákat figyeljük meg. Szeretném többféle aspektusból is leírni majd nektek, hogy semmiképpen ne csússzunk el azon a vékony jégen, hogy ez bármelyik nem hibáztatása lenne. A cél a felismerés és nem a vádaskodás! Ez az alap kérdés körök egyike, ami mindkét szülő felelősségét tartalmazza! Kérlek benneteket előre, hogy ennek tükrében írjatok majd kommenteket is a témához és kerüljük a nő gyűlölő hozzászólásokat!

Tovább
Címkék: Apa, Férj, Férfi

Egy nem mindennapi férfi igaz története...

Mit taníthatnak nekünk férfiaknak, a hétköznapi hősök?

kojetinszki_tibor.jpg

Mindannyiunk fejében és emlékképei között élnek karakterek, akiket egyszerűen csak hősnek nevezünk. Általában azért, mert azonosulni tudunk azzal, amit ő képvisel? Vagy, mert mi is szeretnénk bármilyen indokból is hasonlítani rá? Szerintem nem feltétlenül igaz minden típusú hősre. Általában hősnek lenni ismertséggel párosul és sokan követik a hősök tetteit és azok követői teszik ikonná a cselekedeteiken túl őket leginkább. Az én történetemben nem egy újabb mozivásznas szuperhőst szeretnék megmutatni nektek, hanem egy olyan hősét, aki mellet biztosan elmennél elsőre az utcán, sőt a 90%-ban észre sem vennéd.

Tovább
Címkék: Férfi

Mi köze a sörhasnak a japán kultúrához?

szamuraj.jpg

Van egy kedves barátom, aki egyszer azt mondta nekem, hogy szerinte minden emberi lény, aki házasságot köt metamorfózison megy keresztül egy pár év elteltével. Ugyanis a férfiak megpocakosodnak, a nők pedig elsárkányosodnak. Némi iróniával, túlzással és persze kellő humorral azért valljuk be sokaknál előfordulhat a jelenség. :) Mivel ez egy komoly téma úgy vélem szenteljünk neki kellő figyelmet a továbbiakban.

Tovább
Címkék: Férfi

Miért nem mernek a férfiak munkahelyet váltani?

alom_munka.jpg

Az elmúlt 12 évben volt szerencsém sok férfival beszélgetni a témáról szinte minden iparági szegmensben és számos szemszögből látni a magyarországi munkaerő piaci nehézségeket. Elég, ha ellátogatsz az adott munkahely dohányzó részlegébe kicsit, ott mindent megtudsz a belső problémákról. Anélkül, hogy kérdeznéd beszélnek neked az ott dolgozok akarva akaratlanul. A lényeg mindig ugyan az, ők miért elégedetlenek a munkakörükkel és feltételekkel? Valahogy egyikőjük sem fogalmazta azt meg, mi tartja ott őket, de azt igen mit képzelnének el maguknak és legfőképpen máshol. Láttam és hallottam sok mindent, a valós problémákat, amivel egy férfi a munkahelyén küzd onnantól, hogy bekerül egészen odáig, ahogyan távozik onnan. Nem mellesleg én magam is több, mint 12 éve dolgozom / dolgoztam vezetőként és keményen a ranglétra alján kezdtem, mint sokan mások is.

Tovább
Címkék: Férfi

10 fontos dolog, amiben segíteni tudsz férfiként a párodnak gyermeketek születése után!

apa_es_fia.jpg

Alapvetően már hazavitted a családodat a kórházból és már túl vagy azon, hogy megérkezzen a tudatodba, hogy már nem csak férfi és férj vagy, hanem egy újabb életed végéig tartó szereppel is bővült a férfi léted és apa lettél. Bizony mindenkinek új ez a szituáció főleg, ha az első gyermekről beszélünk egy párkapcsolat esetében, éppen ezért a szerepek kialakítása csak még ez után kezdődik el.

Tovább
Címkék: Apa, Férj
süti beállítások módosítása