A 7 főbűn és 7 mennyei erény vs 2017

Az egyik legrégebbi témák egyike, amelyet az emberiség évezredek óta különös szemüvegen keresztül vizsgál. A vallástörténészek, a hittudósok, a művészek és írók is górcső alá vették már ezt, amely nem más, mint a 7 főbűn és a 7 mennyei erény.  Vajon, hogyan jelennek meg ma a világban és a Magyar társadalomban? Ezek a sokezer éves igazságok és tanítások helytállóak e a 21. század emberére? Mit tehetünk és hogyan formáljuk saját képünkre a felfedezéseinket? Ezekre próbáltam megkeresni a válaszokat és ezen írásomban elétek tárni, hogy beszéljünk közösen róla, mindannyiunk tanítására és tanulságára. Tartsatok velem...

hieronymus_bosch-_the_seven_deadly_sins_and_the_four_last_things.JPG

Mindenképpen kell arról beszélnünk, hogy ezek a bűnök és erények egy ateista számára is érthetőek legyenek, hiszen nem a vallásosság a lényeg bennünk. Sokkal inkább az az üzenet, vagy nevezhetjük erkölcsi és morális tanoknak, amelyek az emberi lét alapjait adják! Amitől az ember egy magasan kiemelkedő faj lehetne a földgolyón, de pont a 7 fő bűn az, amitől ez még nem sikerült. Lehet fordítva ülünk a lovon? Nézzük csak miért...

A 7 főbűn és 7 mennyei erény a múltban:

1. Kevélység (bűn) vs. Alázat (erény)

2. Irigység (bűn) vs. Jó akaró szeretet (erény)

3. Harag (bűn) vs. Szelídség (erény)

4. Lelki restség (bűn) vs. Jóban való buzgóság (erény)

5. Fösvénység (bűn) vs. Adakozás (erény)

6. Torkosság (bűn) vs. Mértékletesség (erény)

7. Bujaság (bűn) vs Tisztaság (erény)

Hogyan nézne ki, ha ma írnánk meg a 7 főbűnt és 7 mennyei erényt 2017-ben?

A 7 fő mennyei erény:

1. Taposs el másokat, ölj meg és pusztíts el mindenkit, aki nem ért veled egyet, nem téged támogat és nem Isteníti azt, amiben te hiszel, aki te vagy, mert hatalmadban áll, mert megteheted! Ne ismerj el magad fölött senkit csak saját magadat! (Kevélység)

2. Jelentsd a hatalomnak, ha valaki boldog, ha valaki boldogan akar élni, mert elképesztő ajándékban lesz részed!  A rendszer megjutalmaz, ha segítesz az irigységeddel és besúgsz a hatalomnak! Ne feledd egy jó katona a hazáját, a népét és a családját is feladja/eladja (van az a pénz), ha kell! Na nehogy már neki jobb legyen, mint nekem...(Irigység)

3. Nincs más dolgod, csak enni és inni a többit mi elintézzük és ha nincs pénzed adunk neked, hogy költekezz! Tudod, jogod van enni és inni! Ha nem megy, jön a barátod a Provident és a behajtók, a végrehajtás! Ki nem szarja le, ha hajléktalan dagadt disznó leszel, úgy sem lesz kórház ahol ellássanak 5 éven belül, jobb ha magad vetsz véget az életednek és alkoholista leszel! Van kiút, igyál! (Torkosság)

4. Még mielőtt meghalsz az alkoholizmusban, gyűjts sok pénzt és add el a lelked minimálbérért, amit soha nem fizetnek ki neked időre, vagy meg sem kapod! Add el a cégednek a lelked és az életed, hogy kizsákmányolhassanak! Ha mégis utcára kerülsz ne csüggedj van segély és közmunka, abban kiteljesedhetsz, legalább három hónapig. Esetleg pedig, ha valami csoda folytán nyugdíjas leszel annyi pénzt adunk neked, hogy egy hétvégén ehetsz húst is, de ha más nem, egy kiló farhát kijön belőle! Gondold meg, megéri! Másokon meg ne segíts, mert vak vezetne világtalant, inkább kövesd a mi hangunkat, tudod mi sosem hazudunk! Gyűjts megtakarításokat (Pl: Questorban) halmozd a pénzt, a javakat és féltsd másoktól, hiszen mindenki el akarja venni tőled! Mi vigyázunk rá és tuti sosem kapja meg senki hidd el! (Fösvénység)

5. Ne törődj az életeddel és pláne ne másokkal, hiszen mások sem törődnek veled! Ezért ne csinálj semmit, punnyadj a TV előtt és csak vásárolj a neten, sőt meg se mozdulj házhoz is visszük! Amikor valaki pedig segíteni akar az elesetteken, akkor gyorsan ülj a Facebook elé öld meg kommentben, mert jogod van hozzá ne feledd! Ne tégy semmit csak locsogj a neten, mint a félig öntött vödör, hiszen akkor nem kell felelned semmiért, mi majd segítünk, hogy úgy halj meg, hogy soha senki nem hallotta az igazi hangodat! Csak egy Béla nevű nick név legyél, akinek sokak kívánták a halálát kommentben! Nesze neked, kérj és megadatik! (Restség)

6. Minek a család, hiszen sokba kerül egyébként is az asszony és ha meghízik a gyerekeddel, cseréld le! Nagy lett a feneke és a szája is, amióta a feleséged? Nem akarhatsz magadnak ilyen rosszat, inkább regisztrálj a társkereső házasoknak oldalra és fizess elő gold csomagot! Mi jól fogunk élni belőle, ha te félre lépsz! Ne aggódj, majd megbeszéled az Istennel! Talán megüdvözülsz, ha pedig szarul jársz akkor csak mozibérleted lesz a mennyei filmekre a pokolban, de mi arra is teszünk, hiszen te döntöttél így! Mi mossunk kezeinket, ne feledd! (Bujaság)

7. Nem lehet más célod az életben, csak gyűlölni mindig mindenkit! Kelj haragra és gyilkold meg gondolatban, vagy kommentben, vagy lődd agyon gumilövedékkel az utcán, nehogy már legyen véleménye, nehogy már tegyen valamit a rendszer ellen, nehogy leírja az igazat. Ne csinálj semmit csak gyűlöld a szegényeket, mert rontják a képet az utcán, gyűlöld a főnöködet, aki kenyeredet adja, gyűlölj mindenkit, aki neked jót akar, mert tuti hátsó szándéka van! Egyszerűen gyűlölj mindent és mindenkit! DE! Nyugi, van bűnocsánat! Nincs más dolgod csak beállni közénk és ha jó katona leszel és eléggé tudsz gyűlölni, akkor talán egy tömegsírt is adunk neked! Akciósan és csak ma, csak most! Sőt mindezek mellé, ebben az árban emlékművet is kaphatsz a tömegsír fölött ezzel a felirattal: "Birka voltam amíg éltem, de megtaláltam az igazi helyem halálom után! Csak azt nem értem mit keres itt a Béla, hiszen mindig is gyűlöltem, most meg együtt szorongunk itt 1 méteren? Kitekerném a nyakát, de nem találom, mert elporladt!" (Harag)

A 7 főbűn 2017-ben:

1. Aki nem ért egyet az aktuális rendszerrel az ellenség és kiirtandó! Törekedj arra, hogy végképp töröld el! Ha nem jobbos azért, ha nem balos azért, ha liberális akkor süsd ki a zsírját is, lehetőleg nagy tömegek előtt! Ráadásul, ha zsidó, cigány, vagy csak egyik rendszert sem akarja magának, vagy csak szimplán újságíró, akkor meg különösen alázd meg! Aki alázatosan segíteni akar másoknak, azt hívd tetemre és tépesd szét a tömeggel! Aki észreveszi a nyomort, aki segíteni akar a szegényeknek, aki egyszerűen Magyar akar lenni (párt)színek nélkül, aki aki nem mocskolódik valamin az nem ember! Ő nem akar Istent játszani, ezért nem ember, ezért ki kell írtani a családját is! (Alázat)

2. Aki elégedett azzal a szerény élettel is amit kapott az Istentől és nem akar bankhiteleket, nem akar eladósodni, nem akarja mások javát, aki nem akar pártkatona lenni, aki örül mások sikereinek, aki áldozatos munkával és a saját kezével épít valamit, azt kerülni kell és jelenteni a rendszernek! Bűnt követett el, felelnie kell! Megengedhetetlen, hogy ma valaki szimplán leguggoljon azokhoz, akiket a rendszer és a tömeg kidobott magából és szeretni próbál, a mi tudtunk és engedélyünk nélkü! Azonnal likvidálni kell! (Jó akaró szeretet)

3. Ha nem tudsz gyűlölni valakit, vagy valamit, akkor te túlásgosan gyenge vagy! Túlságosan  megengedted magadnak azt a luxust, hogy meggondolod, mit is mondasz! Mit gondolkodsz? Az csak a nagyok kiváltsága és azt ki is kérjük magunknak! Aki nem tud gyűlölni likvidálni kell, na nehogy már csöpögjön az alázattól és a szerettettől a világ, amikor vértől is fröcsöghet! (Szelídség)

 4. Aki tenni akar valamit a hazájáért, a világért azonnal likvidálni kell! Legfőképpen azért, mert mi csak magunkért akarunk tenni a tömegeknek szánt álszentség zászlaja alatt. Egyáltalában véve, hogy veszi a bátorságot, hogy elutasítja a fogyasztói társadalmat és a globalizációt? Nem akar hiteleket, eladósodást, stadionokat és kommunizmust, vagy csak pride-ot, (bár nincs baja a homoszexualitással, csak ne legyen kötelező) az azonnal kiirtandó. Aki nem akar vak, süket és lusta elhízott halálra ítélt lenni és még segíteni is akar és tenni, azt ki kell iktatni mihamarabb! (Jóban való buzgóság)

5. Aki a mi sok hazugságunk árán lopott pénzünket akarja adakozásra használni és még véleménye is van, akar tenni és adakozni a szegényeknek, az öregeknek az mindenek felett bűnös! Nem azért találtuk ki a mindenki számára megoldást jelentő tömegsír intézményét, hogy valaki itt ki akarjon törni a 40 évig fizetett TB-jével és nyugdíj járulékával, mert még a végén mások is bedőlnek neki, hogy fizetett és jár neki valami is! Hát egy nagy lókukit neki! Aki nem gyűjtögeti a pénzét nekünk, úgy hogy belehal mielőtt fel tudná használni, kiirtandó! Aki adakozik, szegényeken és öregeken segít, vagy csak van véleménye azt inkvizícó alá kell vetni! (Adakozás)

6. Ha nem tudsz elhízni a reklámoktól, akkor mi majd teszünk róla! Nesze neked ki nem fizetett bérek (légy alkoholista), anyádat nem tudod eltemettetni (légy alkoholista), a gyereked nem tudod eltartani két diplomával, minek tanultál ennyit (pedig mi szóltunk, légy alkoholista). Tudtad, hogy magyar ember vagy száz kiló, vagy bajuszos? Nekünk a kaján és a pián van a legnagyobb árrésünk (nem a bajuszodon) ezért, ha nem fogyasztassz, akkor te államellenes vagy! Ha sovány vagy, vagy csak tudatosan táplálkozol, akkor nincs helyed ezen a világon! Tudod, aki tudatos az nekünk nem kell! Likvidálni! (Mértékletesség)

7. Megnőtt az asszony melle, mert szoptatta gyerekeidet? Cseréld le! Meghízott a terhesség alatt és hormonális problémái lettek? Cseréld le? Már nem kívánja  szexet úgy, mint régen, mert fáradt a gyerekkel való éjszakázástól?  Cseréld le! A feleségednek van véleménye? Cseréld le!  Már nem te vagy az első, mert a gyerekek elviszik a feleséged figyelmét és energiáját! Hajrá és cseréld le! Megteheted! Fizess elő egy feszes cicire! Mi jól járunk vele és hidd el hallgatunk, tőlünk senki nem tud meg majd semmit, csak a zsaroló vírus írója, akit mi béreltünk fel a te pénzedből! Ha pedig ezek nem rémítenek meg és szereted őt, akkor te nem vagy közénk való és sajnos te túl tiszta vagy! Mi nem ismerjük el a házasság szentségét! Likvidálnunk kell, ne haragudj!

Ezek után szólnom kell neked, hogy a cikk meghaladja az 5 perces olvasási limitet és az átlag ingerküszöböt! Ha mégis tovább olvasod, akkor azzal kell szembesülnöd, hogy még ki is fejtem az előbbi gondolatokat és itt fogsz időzni további 10 percet! Olvass tovább, vagy ne, a te döntésed...én szóltam! :)

1. Kevélység (bűn) vs Alázat (erény):

Számos tanítás beszél ezekről és persze nem szeretném innen kihagyni a Bibliát, hiszen egy keresztény ember számára az egyik legfontosabb útmutató, hogy hogyan élj és hogyan kerüld el a bűnöket? Azért valljuk be ezek nem túl fiatal írások és tanítások és mégis milliók követik és hisznek benne. Mi is az a kevélység, miért annyira nagy bűn kevélynek lenni? A szó valójában fordítható - büszkeségnek, hiúságnak és gőgnek is - az egyik legősibb és legnagyobb bűnként tartjuk számon. Elég, ha a Sátán történetére gondolounk, a mennyből való kitaszítására és szembefordulására Istennel. Hogy jön mégis ide? Biztosan találkoztál már, vagy láttál olyan embert a való életben, hallottál történeteket, akik csupán, mert ők úgy érezték mindenek fölött állnak bármit megtehetnek? Nem akarok politizálni, de a világban találunk egy pár ilyen figurát, aki se Istent, se embert nem ismer el, csak önmagát. Bizony ezzel az a legnagyobb baj, hogy ez egyre jobban teret hódít és a főbünök között is a legnagyobb.

Gondolj csak bele? Ma arra nevel a társadalom, hogy taposs el másokat a saját érdekedben, mert jogod van hozzá! Legyél te a legszebb, a legokosabb és legyél zsarnok, dönts nyomorba embereket, országokat, mert hatalmadban áll. Ugye elég fájdalmas felismerés ez? Tényleg ez zajlik, a saját dicsőséged mindennél fontosabb, miközben emberek életét teszed tönkre, Pl: amikor vállalkozóként nem fizeted ki őket csak, hogy rajtuk gazdagodj meg! Sorolhatnám a számos példát szerintem ti is tudtok párat. Miközben az igazság az, hogy az alázat kihalófélben van a világból. Mit jelent az alázat? Az amikor nem az "ÉN" áll mindenek fölött, hanem az "Én" a mindenség része, kítűnik a tömegből, de a cselekedeteivel és másokért tett áldozatosságával, fényével. Hát be kell valljuk, hogy egyre inkább a Darth Vader-ek uralják az országunkat, a világot és egyre kevesebb a jedi lovag, mert tudatosan le is vadásszák őket. Nehéz ma ebben az országban és világban alázatosnak lenni, mert csak a megalázást ismerjük és tanítjuk, az alázatot nem.

 2. Irigység (bűn) vs Jó akaró szeretet (erény):

Az irigység az, ami feltárja a lelkünkben, hogy amink van az nem jó és nem elég, mert a másikét akarja, azt tartja kívánatosnak, éppen ezért elvakítja azok hiányosságait és arra sarkall, hogy elkívánjuk mások életét, javait és érzéseit. Azt hiszem ezt nagyon nem is kell nektek magyarázni, hogy a mai világ egyik alap tényezője ez, hiszen már fizetnek is érte, ha felnyomsz valakit az APEH-nél stb. Tehát, már nem csak jelen van, de jutalmazzuk is és kitüntetjük az irigységet a világban. Hála a közösségi médiának már mindent látunk másokról, persze vagyunk annyira hülyék, hogy ki is rakjuk mindenünk, házunk, autónk, nyaralásunk, vágyaink, érzéseink, feleségünk és családunk. Miért is? Mert vágyunk a büszkeségre? Emlékszel a fentiekben leírtakra a kevélységnél? Mit nyerünk, ha van sok-sok like-unk? Lószart sem higyéttek el, de egy pár irigyet már is kaphatunk cserébe. Még hibáztatni sem lehet ezt a világot, hiszen igazi birkaképzőben élünk és mutogatjuk mások szemében a szálkát és a magunkéban az erdőt sem látjuk. Amikor pedig rádöbbenünk, hogy sok az irigyünk, akkor pedig jöhet a harag és a háború a kommentekben. Szomorú valóság ez drága barátaim, de az irigység elkerülhető lenne, ha elfogadnánk mindent, amit kaptunk, amink van és kellő szerénységgel haladnánk a saját utunkon. Senki nem mondja, hogy ne gyarapodj és ne örülj neki, de tényleg jobb lesz, ha Mari néni like-olja a képed, amin éppen kitetted az új kocsid a Facebookra? Tudjátok elfelejtettünk hálásnak lenni mindenért, ez a legnagyobb probléma!

A jó akaró szeretet, azt mondatja a mai kor nyelvére is lefordítva, hogy mindened egy ajándék, amit kaptál, amid van és tudd értékelni! Nem megy? Gondolj csak bele, hogy halottál e már olyan esetről, amitől összeszorult a szíved és örültél, hogy nem veled történt a dolog, vagy a tragikus esemény? Éreztél e hálát a szívedben azért, hogy van munkád, mégha nem is a legjobb, hogy van családod, hogy vannak gyerekeid, vagy csak szimplán, mert élsz? Nem? Hát nem én nem irigyellek...hogy stílusos legyek. Légy hálás mindenért, légy hálás a levegőért, ha másért nem tudsz, mert van akinek az is csak gépen keresztül adatott meg! Lásd meg életedben a csodákat és a jó akaró szeretetet magadban. Minden más lesz...minden. Örülj másoknak és akard mindig a szeretetteljes javukat és segítsd az örömüket! Ettől leszel csak igazán ember...

3. Harag (bűn) vs Szelídség (erény):

Ma egyere többet hallhatsz minden fórumon számos ezzel kapcsolatos témáról. Ezek sokszor csak azért születnek, hogy haragot és gyűlöletet keltsenek benned és nekitámadj embertársaidnak, akár a családodnak is! Provokálnak és kötekednek, hogy veszítsd el az önkontrollod. Tudod milyen a haragos ember? Sokszor előbb cselekszik, mint ahogyan érez, vagy gondol éppen ezért hamar megbotlik, amitől másnap már bűntudata lesz és megbánja. Sokszor viszont a tetteit és a szavait már nem tudja visszafordítani, mert bizony azzal sokaknak ártott. Ezt én úgy hívnám a legapróbb libafos, amin könnyű megcsúszni főleg egy vita hevében és kontroll nélkül nekimenni másoknak. A harag erejét nem hinném, hogy ki kéne fejtenem és azt sem mire képes? Ezért törekedjünk a szelídségre a tetteinkben és a szavainkban még akkor is, ha provokálnak. A csend jobb tanácsadó a hangos szónál és a haragnál. Jusson mindig eszedbe, hogy attól, hogy hangosan beszélsz és dühöngsz még nem lesz igazad! Amíg forrong az elméd, a lelked vakká válik és nem hallod meg a szavát, csak ha elszállt a köd látod meg a sok "tetemet", amit magad mögött hagytál.

Sajnos ma a világban erre buzdítanak mindenhol, hogy tombolj, hogy gyűlölködj és gerjedj haragra és ha elég kevély és irigy is vagy hozzá, akkor az maga a főnyeremény. Sajnos ma ez az egyik eszköz, amit fegyverként használnak mindenre és a harag, amit az elméd elevtélt pillanatában gyújtasz, megöli a szeretetet és kioltja a fényt...Arra buzdít a világ kelts gyűlöletet, plakátolj, komentelj, tüntess és gyúlj haragra! Jutalamd lesz a rendszer által adott üdvösség, mindegy melyik rendszer is kínálja. Amíg gyűlölsz érzéketlen zombivá válsz, akit bárhol és bármikor feláldozhatnak és bevethetnek egy kis agyvelőért...ezt sose felejtsd el! Te nem vagy feláldozható !!!

4. Lelki restség (bűn) vs Jóban való buzgóság:

Sokféle képpen láttam már ezt a fogalmat, mint például lustaság, de akár közömbösségként is leírva. A lényeg talán az, hogy ne csinálj semmit, hiszen akkor is megüdvözülsz...valahogyan, valamikor. Hahóóó! Ébresztő emberek, mossák az agyatokat, a könnyen megszerezhető javakkal és pénzzel, az azonnal megszerezhető boldogsággal, azzal hogy szemellenzőt raknak rátok, hogy ne vegyétek észre a valóságot. Nyugodtan csak maradjatok otthon, semmit ne csináljatok csak vásároljatok a neten, fogyasszatok, költéstek a pénzt (a még meg nem keresettet is) és adósodjatok el. Nem kell dolgoznotok, mert ma munka nélkül is tudtok pénzt keresni! A csövest, az éhezőt meg ne vegyétek észre az utcán, mert az csak a fekély a társadalom testén. Benneteket ez ne is zavarjon, hulljon a férgese, sőt fordítsátok el a fejeteket is, mert amit a szem nem lát az nem létezik! Ti tényleg elhiszitek ezt a sok bullshitet? Ébresztő lusta Magyarok és lusta világ! Soha nem volt annyi dolgunk, mint most! Most kell tenni a gyermekeinkért, a jövőjükért, az öregeinkért, a betegeinkért, az éhezőinkért és a családjainkért! Nem a politika homályos kevélyeitől kell várnotok a csodát, a csoda bennetek van ébredjetek hát és mozduljatok meg! Tegyetek valami jót, valamiért és valaikért, de legfőképpen magatokért! Itt az idő! Ha ellustulsz a lábaid elsatnyulnak, karjaid elernyednek a hangod elnémul, megsüketülsz és megvakulsz, a szívedben kialszik a szeretet fénye, mert már olyan régen nem tettél valamit! Valamit, amiért itt vagy, amiért megszülettél!  Szükség van sok-sok Sam Childers-re a világon és hasonlókra, soha nem volt ennyire szükség ránk, mint most! Hát ébredjetek és emlejétek fel a lusta valagatokat és tegyetek...tegyetek valami jót!

5. A fösvénység (bűn) vs adakozás (erény):

Elérkeztünk a "mindenséget" mozgató pénz témaköréhez. Soha nem volt ennyire  fontos a pénz, mint manapság. Nem is azt firtatjuk, hogy kell e inkább a bűnök és erények aspektusát. A fösvényt nem érdekli más csak szaporítsa a javait és minél többet szerezzen belőlük mindezt úgy, hogy másoknak ne áramoltasson vissza belőle, se ne fordítsa azt valami jó cselekedtre. Hát figyeljük csak meg mit sugall a világ? Vegyünk el mindent mindenkitől és szerezzünk meg mindent magunknak. Mindegy milyen áron, akár tapossuk el, nyomorítsuk meg vagy öljük meg érte és halmozzuk azt a végtelenségig! Ugye tudtok ti is számos Magyar és világpéldát a jelenkorban is erre? Hála Istennek egyre többen adakoznak a világban, mert rájöttek, hogy a pénzszerzés és az adakozás, kéz a kézben járnak. Egyre többen ismerik fel, hogy ha nem áramoltatsz vissza, nem is kapod meg azt amire vágysz. Mégis, sajnos mégis még mindig az a trend, hogy vedd el ami neked jár és védd azt meg bármi áron. Láttatok már ti is szerintem olyan képeket, írásokat a neten, amiben azt írták le, hogy emberek sokat halmozták a pénzt, aztán amikorra odaértek volna, hogy élvezzék meghaltak. Bizony ez a fránya pénz sok mindent nem tud pótolni. Sem szeretetet, sem családot, sem párkapcsolatot sem pedig hitet. Kell és ezt nem vitatjuk szerintem, de adakozz te is! Nem tudhatod, kinek mi a segítség és nem csak pénzel adakozhatsz, hanem figyelemmel, beszélgetéssel és szeretetteljes odaadással is. Csak erről ritkábban hallasz és sajnos egyre többször élnek is vissza az adakozással. Hiszen a csalás az adakozásban is benne van!  Mindenki túl akar élni és az eszközök határtalanok. Szerintem először kezd szűk körben és észre fogod venni kinek és mit adakozhatnál. Lehet elég, ha  csak a szomszéd öreg néni kertjében levágod a füvet... néha a legapróbbnak tűnő adakozás a legnagyobb ajándék!

6. Torkosság (bűn) vs mértékletesség (erény):

Nesze neked fogyasztói társadalom! Sosem volt ennyi torkos és elhízott ember és alkoholista, mint ma Magyarországon és a világban. Most nem kezdenék bele abba, hogy ennek mik az érzelmi aspektusai, az másik cikbben bőven leírható. Mit üzennek a reklámok, a bevásárló központok, a gyorséttermek? Hogy fogyassz, fogyassz! Nem baj ha kövér disznó leszel, de legalább boldog! Tömd magadba az ételt  - italt, mert azt legalább már megszerezted, az a tiéd, azt megérdemled, ez neked jár! Nem baj, ha elhíztál, ha beteg leszel, mert ez neked JÁR! Aztán hamar arra ébredsz, hogy a TB-d nem fedezi a cukorbetegségedet lassan, mert vagy nem fizették utánad, vagy egyenesen meg is dögölhetsz az államodtól, de ha ez nem sikerül máshogy egy húsevő bacitól is elmehetsz éppen a kezelés alatt. Nem baj csak egyél és igyál! Ez minden örömed forrása, költs minél többet és többet és ha boldogtalan vagy, akkor kísérd le 2 liter kanással és tökéletes lesz minden. Itt az idő leleplezni a fitness bullshitet és iparágakat, amelyek összejátszanak a fogyasztói társadalommal, de mindeképp összefüggnek anyagilag érdekeltségben! Ha sok a halott, több sírásó kell, ha több a kövér akkor Norbi Update kell, de töménytelen! Dupla lehúzás! Beszarás milyen tuti jó biznisz! De kinek? Gyerekek nem már! Ébredjetek fel!

Tegyetek magatokért és legyetek mértékletesek mindenben! Igencsak pallérozza a jellemet és a leket, ha megtanulunk azzá válni! Baromi nehéz a függőségektől megszabadulni, de nem lehetetlen! Azzal, hogy mértéket tudsz tartani ételben és italban, azzal te kontrollálsz és te irányítassz! Nem a körülmények és nem egy függőség! Valószínű az is a baj, hogy kevés eszközt mutatnak meg nekünk ahhoz, hogy hogyan kezeljük a mértékletességet? Mivel váltsuk ki a szenvedélyeinket? Mi magunk sem hiszünk másban, csak a búfelejtő borban. Lassan levágásra szánt malacokká hízunk, akiknek már nincs hatásuk az egészségükre, az életükre, mert nem ismerik a mértéket. Persze ez nem vonatkozik azokra, akik valami biológiai októl híztak el és ebben az életükben a testük így tökéletes, hiszen ebből tanulnak a legtöbbet. Viszont, ha tudsz tegyél magadért, ne vedd be a sok hamis fogyasztói társadalmi maszlagot. Légy mértékletes és ismerd meg a korlátjaidat azzal, hogy van választásod az egészségedel és a léteddel kapcsolatban!

 7. Bujaság (bűn) vs tisztaság (erény):

Bizony - bizony soha nem volt ekkora táptalaja és felülete nyilvánosan is a megcsalásnak, a házasságtöréseknek. Mindegy fiúval, vagy lánnyal (mert már ez sem számít) csak az a lényeg, hogy ha otthon nem leled a boldogságot, akkor keresd máshol és mással! Sőt már találsz is ilyen társkeresőket elég, ha csak a Snapchat-re gondolsz, de sorolhatnánk a sok-sok ilyen online felületet még. Most tényleg ez a megoldás? Tényleg nem megy máshogy, ha az asszonnyal nem megy a szex, akkor "kurváznod" kell? Mást kell keresned? Kinek hazudtál az oltár előtt a jóban-rosszban, egészségben-betegségben résznél? Kövezzetek meg! Gyerünk! Én hiszek benne, igen is hiszek a házasság szentségében. Hiszek abban, hogy két ember között sok minden eltörhet, tönkre mehet és eltávolodhat, de annyira nem, hogy máshol kelljen keresni a szexuális örömöket. Inkább menj el, ha nem megy, de ne törj össze senkit és ne tégy tönkre egy családot, a saját gyermekeidet ezzel. Légy tökös vállald fel, hogy te kurva vérű vagy és menned kell, mert a f...sz feláll az ész megáll, de ne ilyen áron! Sajnos Magyarországon és a világban soha nem volt ennyi vállás és megcsalás, mint most. Gondolj csak bele mit üzen ez nekünk? Az erkölcstelenség, a gonosz a legszűkebb, legszentebb életünkbe, a hálószobánkba is bette magát és már semmi sem számít. Nem azt mondom, hogy ne menjetek külön, ha nem megy, de ne így....soha ne így! Én is ittam a levét gyermekként és csak egy emlékem maradt, apám elhagyta anyámat egy másik nő szerelméért. Feldolgoztam? Talán, de évtizedek kelletek hozzá! Könyebb lett volna, ha akkor tökös az apám, amikor a gondolat a fejében megszületik és megbeszéli anyámmal, hogy figyelj ez így nekem nem jó változtassunk, vagy csináljunk valamit, vagy ha máshogy nem megy akkor menjünk külön.

Maradj tiszta és erkölcsös, még a legnehezebb percekben is, de legfőképpen légy férfi, ha menni kell és vállald fel, ha nem tudod tovább így folytatni és ne játsz két lyukra soha! Állj a párod elé és nézz szembe a félelmeiddel, beszélj vele arról mit érzel és mit szeretnél változtatni, hiszen milyen férfi, vagy ha a saját árnyékodtól is megijedsz? Nehéz lesz, de megéri...

Amennyiben idáig eljuttottál az azt jelenti, hogy mégiscsak érdekelt, amit üzenni akartam neked a cikkel! Itt az ideje, hogy férfi és harcos légyel és küzdjünk együtt a gyermekinkért, a családunkért, az öregeinkért (szüleinkért), a szegényekért, a házasság szentségéért, az egészségünkért, a hitünkért, a hazánkért és egy jobb világért, mint amiben élünk! Mutassunk példát a fiainkank és lányainknak, hogy hogyan éltek apáik és miben hittek! Ne csak feltételes módaban mondják majd el, hogy ha apáink tökösebbek lettek volna,  talán jobb lett volna az életük!

Amennyiben van véleményed és szívesen hozzászólnál a témához mindenki és saját magad javára, akkor kérlek ne fogd vissza magad és kommentelj! Köszönöm az idődet! ;)

 

Szt. Jeromos, Szt. Ágoston, Aquinói Szt. Tamás, Loyolai Szt. Ignác

Forrás: http://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
Szt. Jeromos, Szt. Ágoston, Aquinói Szt. Tamás, Loyolai Szt. Ignác

Forrás: http://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
Szt. Jeromos, Szt. Ágoston, Aquinói Szt. Tamás, Loyolai Szt. Ignác

Forrás: http://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
Szt. Jeromos, Szt. Ágoston, Aquinói Szt. Tamás, Loyolai Szt. Ignác

Forrás: http://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
Szt. Jeromos, Szt. Ágoston, Aquinói Szt. Tamás, Loyolai Szt. Ignác

Forrás: http://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
Szt. Jeromos, Szt. Ágoston, Aquinói Szt. Tamás, Loyolai Szt. Ignác

Forrás: http://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
Címkék: Apa, Férfi