Te kivel fekszel le esténként a pároddal, vagy a telefonoddal?

telefon_az_agyban.jpg

Mostanában elég sok férfitársammal beszélgettem arról, hogy ki mit csinál esténként? Hogyan tölti az elalvás előtti időszakot? Megdöbbentő volt, hogy 10-ből kilencen azt mondták, hogy viszik az ágyba a telefonjukat és valamit még csinálnak elalvás előtt. Van, aki közösségi média felületeken van jelen, van aki azon olvas, van aki valamiféle telefonos játékot játszik rajta. Számos esetben a laptop is szóba került, de azt most egyenlőre nem vesézném ki.

Nem leszek álszent nekem is vannak ilyen játékok a telefonomon és néha én is szoktam kikapcsolás helyett játszani rajta. Bár már zombi üzemmódban és leginkább csak az ujjaim idegvégződési rángatóznak rajta olyankor, de velem is előfordul. Nem felmentésként mondom! Elgondolkodtam ezen, hogy mi lehet az oka ennek a jelenségnek? Tényleg nem tudunk mit kezdeni magunkkal, vagy a párunkkal elalvás előtt? Ennyire beszippantott bennünket a fogyasztói társadalom, hogy már aludni sem tudunk nélküle? Vajon mi a jelenség valódi háttere?

Feltettem ezeket a kérdéseket az ismerősi körömben is, hogy ki miért viszi a telefonját magával? Volt aki annyit mondott, hogy a nőknek a fejfájás a jó lepattintós duma a férfiaknak, meg, hogy bocsi kicsim még meg kell néznem a holnap programomat elalvás előtt, meg be kell állítani az ébresztő órámat stb...ugyan már kit nézünk hülyének? a feleségünket biztos nem ők pont átlátnak rajtunk. Fölösleges az álszent önámítás, drága férfitársaim:)

Ahogy ezekről beszélgettünk szóba kerültek az igazán lényeges dolgok is persze. Érdekes mindenki panaszkodott kicsit a kapcsolatában lezajló érthetetlen társas magány érzéséről. Volt aki aki azzal magyarázta, hogy annyira sok minden történik vele nap közben a munkája során, hogy egy két tankot még ki kell lőni levezetés képen a world of tanks aplikációban, mert bekattan egyébként.

Bár a világ egyre inkább abba az irányba halad, hogy már virtuális nőket is vásárolhatsz majd, de azért jelenleg szerintem még nem kell ezt megélnünk. Nem kell megélnünk, hogy egy eszköz irányítsa az életünket ennyire! Valóban nem tudsz mit kezdeni magaddal? Tényleg nem szereted már annyira a párodat, hogy legalább egy kicsit megmozdítsa a fantáziádat? Miért egyszerűbb elmenekülni egy olyan virtuális világba, ahol hadvezér lehetsz, vagy éppen stratéga?

A válasz roppant egyszerű. A telefonod nem kérdez meg, hogy mi a bajod és nem kell kínos válaszokat adnod neki arra, hogy miért nem vagy képes felülemelkedni a férfi megéléseiden, amelyek napközben érnek minden szerepkörben. Vagy éppen a kudarcaidról mesélni neki, mintha kínos lenne a szerelmednek beszélni róla és úgy viselkedsz, mintha ő nem ismerne. Hidd el mindent tud, azért mert Te hallgatsz. A nők sokkal hamarabb átlátnak rajtunk, mint hinnénk! Közhely, de ezek tények! Ugye a játék közben szabadnak érzed magad és úgy érzed Te irányítasz mindent? Sikereid vannak a virtuális világodban, de a való világban mindenki szerint balfék lúzer vagy még szerinted is és maximum egy autó kormánykerekét irányítod. Mert egyszerűbb homokba dugni a fejed azzal kapcsolatban, hogy miért csak havonta egyszer fordulsz a feleséged felé éjszaka, ha éppen a biológiai órád jelez és persze 2 perc unalmas sex után, újra struccpolitikus leszel? A telefonod ezeket nem kéri rajtad számon egyiket sem! Persze sorolhatnám még a sok-sok érvet...de szerintem Te is pont érzed melyik illik rád! Ne ámítsd magad, legalább magadnak ne hazudj!

ferfi_es_no_az_agyban.jpg

Próbáltad már, hogy kint hagyod a nappaliban a telefonod mostanában? Vagy már annyira természetes, hogy veled van és az ébresztő órád is azon van beállítva? Valld be, már Te sem tudsz létezni nélküle? Máris meg van az ideológia mögötte? Hmmm...szerintem már nem is akarsz, mert sokkal könnyebb így neked.

Holnap próbáld ki, hogy nem viszed be magaddal és kíváncsi vagyok mi lesz belőle? Tudod mi? Rádöbbensz, hogy ott van a párod és mindig is ott volt csak Te már nem látsz tovább az orrodtól mostanában. Nem veszed észre a valóban értékes dolgokat az életedben, mert már leszoktál róla, hogy figyelj! Arról, hogy figyelj oda másokra is magadon kívül! Úgy viselkedsz, mint egy traktoros, aki egyedül ül a kabinban és Te leszel az első férfi, aki rohan a barátaihoz, hogy SZEGÉNY TE, mennyire nem foglalkozott veled a feleséged és lelépett egy másik fickóval. Persze Te ártatlan áldozata, vagy a kapcsolatodnak!

(Nem megbántva a traktorosokat, csak a szimbolika kedvéért leírva!)

Amióta itt - ott megosztom a  cikkeket  a média felületeken, kapok hideget és meleget is a témák kapcsán, de nem nagyon érdekel, ha most nem leszek ezek után neked szimpatikus! :) Általában a férfiak mindig hárítanak, nehogy azt hidd  hogy ez velem másképpen van? Nekem is kell 24-48 óra mire valamit befogad az a csökött fejem és megérkezik! :)

Amennyiben már annyit elértem ezzel a cikkel, hogy felhívjam a figyelmedet egy olyan jelenségre, aminek Te is részese vagy. Amiről és amiért Te is tehetsz valamit és mondjuk ma nem viszed az ágyadba a telefonodat, akkor már megérte! Próbáld ki ma nélküle! Köszöntelek a való világban! ;)

Ha neked is tetszett a téma, kérlek mondd el Te is, veled ez hogyan történt / történik és hogyan élted / éled meg? Segítsünk férfitársainknak a felismerésben és a választásban! Köszönöm, hogy segítesz Te is! Lájkolj a facebookon és kövesd a témákat napról napra!

Címkék: Férfi