Mindig van tovább!

Merj boldog lenni férfiként!

aaaaa-1.jpg

42 éves férfi vagyok, aki azt mondhatom mára már sok mindent megéltem az életben. Túl vagyok váláson, kudarcon, betegségen, számtalan padlóról felálláson, anyagi csődből való újraéledésen, szembe néztem az alkohollal, a fájdalmaimmal, de legfőképp Önmagammal.

Különös, ha férfinak születsz azt várják tőled legyél Te, aki "leigázza" a világot és legyél a tökéletes férj, férfi és apa! Felelj meg minden társadalmi elvárásnak, viselkedj a tökéletes megfelelés szerint és éld le az életed, szenvedve, fogcsikorgatva, ha kell. Teremts házat, autót, pénzt a bankszámlára, legyél megértő, elfogadó "anya" frusztrált feleséged oldalán és neveld a gyermeket is és oldj meg mindent, amire egy társas kapcsolatban, csak a "társak" képesek együtt. Magadnak nem lehetsz társa, hisz Te magad vagy a nő társa. Meghasonulás? mindenképp!

Magadra ismertél? Nem csodálom, ha most ki vagy a tudatól, hogy úgy éld le az életed, ahogy fentebb leírtam neked. Nem azért, mert ördögtől való, ha megteremtesz mindent, mint jó vadász vagy a családod számára, hanem, mert a férfi lélekről keveset beszélünk. Természetes, ha elhallgatjuk mi férfiak az érzelmeinket, hisz erre neveltek gyerek korunk óta! Tűrj, hallgass, halj bele, ha kell! Most komolyan Te is ebben hiszel? Tényleg bele kellene halnod az életbe?

De megkérdezem tőled: Hol vagy ebben Te? Hol vannak a férfi megélések, a férfi fájdalmak, a férfi érzések? Hol vagy akkor, amikor a nő tart sakkban érzelmileg, hogy kizsigerelje belőled a mindent is, mert FELELJ MEG! Az életed árán is! Hisz ő gyermeket szült neked ezért adósa vagy egy életre, ezért mindent is meg kell tenned érte, ha még a véred is szívja! A gyermekkel való zsarolás/vagy az elvesztésével sakkban tartott áldozata vagy és Te csak harcolsz, mész és küzdesz, mert félsz az elvesztésétől félsz, hogy nem felelsz meg minden szerepben.

S már nem hiszed, hogy a valaha boldognak vélt életed visszatérhet. Hisz azt hitted vele más lesz, de nem lett. Többet szenvedsz, megbetegszel...de akkor értéktelen leszel, hisz mi lesz a bankszámlával, a pénzzel? Feláldozható lettél? Igen, azt kell mondanom az leszel, ha így élsz tovább! Sőt sírni is fogsz majd hajléktalan életedben, mert az leszel, tele fájdalmakkal és sebekkel. Tényleg erre vágysz?

Miért nem lépsz? Miért nem hiszed el, hogy boldog is lehetsz? Tudod miért...mert mindig azt hitették el veled, hogy értéktelen vagy, hogy ha boldog mersz lenni az bűn. Te arra születtél, hogy boldoggá tegyél másokat, de neked az nem jár. Tudod mi az igazság? Minden, ami másoknak jár neked is, a szeretet, a figyelem, az odaadás és a szabad, boldog élet is férfiként!

Mindig van tovább! Csak hinned kell benne és tenni érte, hogy ne légy hatalmi harcok áldozata! Honnan veszem mindezt? Mert átéltem, milyen ebben a szerepben élni, de én döntöttem, nekem van tovább! Nem kell férfi életed feláldozni olyan oltáron, ahol Te már a kezdettől kezdve áldozatnak voltál tekintve. Így hát a létezésed szinte értéktelennek volt titulálva. Értékes vagy, hinned kell benne, Te jó vadász vagy, mindenre képes vagy, hogy megteremts mindent azoknak, akik igazán szeretnek, de csak azokért áldozd fel életed, akik halálod napján gyertya mellett mondanak imát a lelkedért és nem köszönetet az elvesztésedért.

S ahogy öregszel majd rájössz, hogy már nem futni akarsz a vad után, hanem megismerni, hogyan is él, hogy becserkészd, hogy hálát tudj adni azért, hogy ő életét adta érted, hogy táplál téged és a családod. Hogy segít a fiaidnak tanulni a vadászatról, mert rájössz nem a trófea a lényeg, amit elejtettél, hanem az élet tisztelete, amit átadsz ezzel. Hogy átadod gyermekednek, hogy a jó vadász soha nem csak elvesz, hanem vissza is ad a természetnek. Legfőképp hálát. A jó vadászt nem azért tisztelik, mert kéthavonta nagy vadat tesz a sátor elé, hanem, mert a kicsit mindig hozza a nagyok mellett, mert tudja mi kell a családjának. S a nő pedig gyűjtöget, hogy teljes legyen a közös harc a nehéz időkben is. Mert a vadász és a felesége egyek és nem különbségek. A vadász dacol a széllel, mert tudja meleg otthon várja, akkor is, ha ő éppen pórul járt és üres kézzel megy haza. A jó vadászt a felesége készíti fel az útra, mert lehet soha nem tér vissza a viszontagságos útról, de az elválásban ott van, hogy erre nem gondol a vadász, hisz tudja nem lehet olyan vihar, amit ne élne túl pont ezért. A jó vadász készül, fejleszti magát, mindenre is felkészül és átadja gyermekeinek a legfontosabb üzenetet, hogy hogyan éljenek túl és hogyan vadásszanak szeretettel, tisztelettel, alázattal és hittel, ha ő már nem lesz ennek a világnak

Te is egy ilyen jó vadász vagy férfiként - bárki, bármit is mondjon neked! Megérdemeled az otthon melegét, a szeretetet, azt hogy méltó apja légy gyermekeidnek, hogy szeressenek és viszont szeress elvárások nélkül!

Soha ne add fel, soha ne áldozd fel magad hamis istenek oltárán!

Soha ne feledd, nincs olyan viszontagságos helyzet, ahonnan ne tudnál felállni! Mert most is élsz és nap, mint nap megteszed

Mindig van tovább mert, neked is jár a boldogság férfiként! Csak hinned kell benne és soha ne hazudj magadnak! Soha többé ne tedd...