Slam Poetry Klub - Budapest 2017.09.21.

The Shift - Ambíciótól az értelemig

A Slam Poetry Klubban jártam...Ismét szót emeltem! ;)

The Shift - Ambíciótól az értelemig

Nem az a baj, hogy letörlöd az emojidnak könnyét, inkább az, hogy nem olvastad Laoce: Út és Erény könyvét. Mert, ha megkérdezem tőled, hogy a Tao neked mit jelent? Neked lopott pénzeket, nekem utat és erényeket. Ugye nem érted a lényeget? Ahol az akadály ott az út, s te csak szajkózod nekem, hogy Edge God Out! Hisz ismered a képletet, mert EGO lett az életed. Téged az sem érdekel, hogy nem adsz, csupán elveszel, mert ha én is mondanám, te közbeszólsz máris! Jön a sok beteg frázis, de reájöttem belőled hiányzik a fázis, hisz 0-s lett az életed, s te csak rám tolod lényedet, hogy készíts beteg metszetet, hol kék bálnádat megleled, mert fekete a tengered. Hajótested vesztegel, mert nem kaptál a szüleidtől vitorlát, csak egy üres testet lélek nélkül, amiben ott a sok beteg korlát. Mert amíg apád a pénz után futkosott, anyád közben trendi lett, mert ott volt neki az internet és lezbipornón élvezett, de öt év után vége lett, válás maradt két gyerek.

De hidd el, még nem értheted, hogy milyen mély a nyúl üreg, mert nem vagy te még túl öreg, hogy eldobjad az életed. Hiába magyarázom a vonalnak milyen is a görbe, ha látsz is és nem csak nézel a tükörbe, ott találod magadban a fényed, amitől lényed tiszta és nem csak a megfelelés vizét kéretlenül issza. Amin már a szüleid régen elbuktak, de ezt tanulták ők is, ezen ne is szépíts, hiszen mára Te is érzed, hogy The Charma is a bitch. Itt az idő, hogy ébredj fel te is testvérem, mert már régen átfordult az érem, én tőled nem is azt kérem, hogy változz meg gyorsan, hisz sokáig én is ezt toltam. Tudom, hogy a sok teher lassan téged is kinyír, de ha van szívedben szeretet, táskádban zsíros kenyér, azzal körbe mehetsz az egyenlítőn és rátalálsz az igaz útra, hogy ha ezt a szerény kosztot, Te is inkább csak megosztod minden más lesz újra. Elég, ha csak az Istentől ezt kéred és a létezésed, nem pénzben méred, akkor rá jössz, hogy nem az vagy, ami a munkád és lám jó az Isten jót ád! Nem annyit érsz, amennyit a kocsid meg házad! Még, ha a sok Mátrix katona ellened is lázad, te csak higgy bennem, hisz kevés lett manapság az igaz barát, a Facebook helyett, pedig olvasd inkább a bibliát.

Ha megtalálod magadban fényed, megtalálod a gyermeket és megint újra megleled, figyeld meg a csodákat minden lényben úgy, mint újszülöttként régen, fában és a fűben, ne hagyd, hogy elvesszen tested egy belőtt Aids-es tűben. Mert minden egyes műben, amit komponált az Isten láthatod meg önmagad, de kell, hogy te is elfogadd, a hétköznapi arcodat és vívd meg minden harcodat. Élet? Csak annak tudsz háttat fordítani, amivel már szembe néztél, még ha néha te is féltél csak éld meg önmagad! Enged el a gondokat, szívd be a napfényt és tárd ki mindkét karodat, itt az ideje, hogy élj is ne csak létezz, ami tisztán jön ki belőled ne is fékezd! A lényeg a szeretet, élvezd!

A versemet inspiráló filmet ajánlom figyelmetekbe:

Amennyiben tetszett a téma, vagy Te is szívesen elmondanád a véleményed akkor kérlek, kommentelj! Köszönöm, hogy velem tartottál és köszönöm az idődet! ;)

 

 

Címkék: Slam