Hogyan nyerd vissza, vagy támaszd fel a teremtő erődet?

creativity-819371_1920.jpg

Sokszor találkozom férfitársakkal, akik arról panaszkodnak, hogy baromi nehéz az igazi teremtő erejüket megtalálni, alkalmazni és stabilitást létrehozni a saját életükben. Milyen területeket érint a teremtés egy férfi életében? Mi kell ahhoz, hogy szabadon tehessük, amit szeretnénk és birtokában lehessünk a teremtés képességének? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestem a válaszokat ebben a cikkemben...

Azt mondom teremtés, akkor sokaknak esetleg vallási szempontból lehet érdekes a kifejezés, pedig ha átvitt értelemben is megvizsgáljuk akkor a teremtés, vagy teremtő erő egy férfi életében talán az egyik legmeghatározóbb tényező. Hiszen szükség van rá pénzügyi, érzelmi és értelmi aspektusban is. Gondoljunk csak bele, hogy mi kell ahhoz, hogy merjünk belevágni valami újba, vagy merjünk váltani valami megszokott dologról? Azt gondolom sokkal inkább a teremtő erő a belső hanggal van összeköttetésben (nevezzük tudatalattinak), amely döntéseink előtt megszólal a fejünkben. Gondoltál már rá, hogy ezt a hangot irányítsd? Mert van rá lehetőség, akár hiszed, akár nem? Nem mondom, hogy nekem is mindig sikerül, de van egy két technika, amivel megpróbálhatod Te is!
 
Miből áll a teremtés? Avagy a három alapszabály vizsgálata - (Gondolat, Szó, Tett):
 
1. Gondolat:
 
Ez az a szint, ahová mindenki és mindig eljut, hiszen hányszor fogalmazódik meg benned is a gondolat, hogy most váltanom kéne, akár munkahelyet, akár viselkedésben stb. sorolhatnánk hosszasan? Szóval megérkezik a belső hang és próbál téged bökdösni, hogy HELLO, ITT AZ IDEJE VÁLTOZTATNI! Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy nem követi a gondolatot semmi sem, mert jönnek a tanult viselkedésminták, a szülői minták, a társadalmi - munkahelyi elvárások és még sok-sok negatív lehúzó gondolat is, ami eltántorít a következő lépéstől. Persze mindez még fűszerezve a biztos elvesztésétől való félelemmel. Akár hiszed, akár nem pedig benned ott van most is minden ami ahhoz kell, hogy változtatni tudj. Azért azt mindenki érzi, hogy azt a bizonyos élethelyzetet, vagy érzést szereti, vagy nem, de általában félünk megélni a fájdalmas nem döntéseinket is. Pedig hidd el a nehéz élethelyzetekért, a megélt fájdalmakért kell igazán hálásnak lenned! Miért? Mert ezek mutatják meg azokat a gyenge pontjaidat, amiken még dolgoznod kell. A fájdalom üzen, hogy ezzel még dolgod van legbelül és ebből tudod, hogy ember vagy és nem egy mátrix zombi. Tehát, ha jön a gondolat, akkor kapaszkodj bele és ne engedd el! ÍRD LE, hogy ne felejtsd el!
 
2. Szó:
 
Legalább annyira fontos, mint a gondolat. Hiszen minél többet beszélsz valamiről, annál inkább a magadénak érzed és azonosulsz vele. Beszélj róla, magadban, másokkal és mantrázd főleg, ha érzed, hogy egy pozitív változást hozó dologról szól. Ne félj tőle engedd szabadon a szádon. Olyan ez, mint a szövegértés és hangos olvasás kapcsolata a magyar nyelv oktatásban. Minél többet mondod ki annál jobban kezded megérteni a tartalmat. Ezért fontos ez, mert közben minél többet kimondod csiszolódik és tisztul a gondolat, jobban kezded érteni a belső hangod üzenetét és már felelősséggel is jár. Hiszen már beszéltél róla, azaz a döntést már legbelül meghoztad, akár beismered, akár nem és előbb vagy utóbb bele kell állnod a döntésbe! Keress társakat, azonosulj a gondolathoz kapcsolódó személyekkel és oszd meg velük a megtestesült gondolatot. Az azonos gondolkodású emberek erősítik, felerősítik egymásban a meggyőződést! Szükség van rá hidd el!!
 
3. Tett:
 
Mit ér a gondolat és a szó, ha nem tud manifesztálódni. Azaz már megjött a gondolat, már kimondtad, beszéltél róla és a döntés megszületett, akkor kapard össze az erődet és LÉPJ! A tett nélkül soha nincs változás. Pl: ha szeretnél munkahelyet váltani, akkor lépéseket kell tenned érte. Tudatosan keresni a lehetőségeket, mérlegelni, tervezni és megbeszélni a hozzád legközelebb álló személyekkel, aztán nem habozni, amikor itt a pillanat és megtenni. Hidd el az érzés leírhatatlan, amikor te szabad akaratból döntöttél és változtattál valamin az életedben. Hogy lesznek e kétkedők a döntéseddel - tetteiddel szemben? Ebben biztos lehetsz, hiszen mindenki, aki nem képes változtatni, annak a szemében te leszel a negatív elem és a renitens társadalmi probléma. Ezekre ne is figyelj, hiszen ezek az ő félelmeik és halogatásuk, nem a tiéd és csak vissza akarnak húzni téged a pozitív változástól. Kell, hogy előbb, vagy utóbb bármennyire is sajnálod, de le kell vágnod magadról a lehúzó embereket akiket, ha leválasztasz, akkor rádöbbensz, mennyivel kevesebb terhet cipelsz és megkönnyebbülsz, hiszen ezek mindig is mások terhei voltak.
 
Mi jön ezután?
 
Az által, hogy képes vagy egyszer erre, mindig képes leszel rá. Igaz ez a pénzügyeidre, érzéseidre, családi kapcsolataidra és mindenre az életben. Szabadítsd fel magad, hogy képes legyél teremteni. Amíg terheket cipelsz, az anyádét, apádét (mintákban), a főnöködét, a szomszédét stb stb., addig olyan mintha megkötözött kézzel kéne kertet ásnod. Mi kell ehhez? Diétázz, azaz átvitt értelemben csak keveset fogyassz a lehúzó gondolatokból és emberekből napi szinten, viszont annál többet a másik oldalból. Ha lehúzó emberekkel találkozol, mantrázd magadnak: Ez NEM SZOLGÁLJA A DIÉTÁMAT! :) Valójában mindegy hogyan fogalmazod meg, a lényeg, hogy minimalizáld a negatívumokat, főleg, ha nem a tiéd!
 
Hogyan teremtsek? Azaz Mit? Miért? Hogyan?
 
Készíts magadnak egy csekklistát és sorolj fel magadnak minden olyan tényezőt, ami alapján megvizsgálhatod a gondolatot, vagy érzést, ami benned megszületik!
 
Cheklist példa:
 
1.Mi volt a gondolat, vagy érzés, ami megszületett bennem? (írd le, vagy mond fel a telefonodra, hogy ne felejtsd el)
 
2. Mi váltotta ki belőlem a gondolatot, vagy érzést? (élethelyzet, szituáció, személy, esemény stb.)
 
3. Meddig gyakorolt rám hatást? (egy óráig, napig, folyamatosan ott motoszkál bennem stb.)
 
4. Melyik részemet szólította meg? (dühös lettem, féltem, elszomorított, vidám lettem, motivált)
 
5. Kivel osztanám meg szívesen? (keress olyan embereket, akikkel beszélni tudsz ezekről)
 
6. Mit üzent ez nekem? (miben kell megváltoznom, min kell változtatnom, ne felejtsd el, mindig az első érzés az igaz, az utána jövők csak magyarázkodás)
 
7. Mit kell tennem, hogy erősítsem, vagy éppen megszabaduljak tőle? ("Diétázz", készíts to do listát, cselekvési tervet, pl: ha ez egy munkahely váltás, akkor mindenképpen)
 
8. Milyen eszközök és kapcsolatok kellenek a változáshoz? (sorold fel tematikusan magadnak)
 
9. Mikorra fogom ezeket a lépéseket megtenni, eszközöket, kapcsolatokat beszerezni? (Időtervezés szükséges mindenhez, enélkül semmit nem ér az egész, mert csak halogatás lesz belőle)
 
10. A döntés előtt mikor fogom ezt a csekklistát végignézni újra? (Ellenőrizd magad újra és újra, amire nincs szükséged, utána már le tudod vágni magadról és az újat, pedig beépíteni)
 
Ne feledd a legfontosabb talán az, hogy foglalkozz magaddal! Mindaddig, amíg nem mersz szembenézni a belső hangoddal, amíg csak halogatsz, amíg nem éled meg a néha fájdalmas dolgokat és érzéseket, addig nem tudsz teremteni. Amíg ülsz a körülötted lévő kakiban, addig a gödör aljárról kilátástalannak fogsz látni mindent. Ahogyan azt szokták mondani, a béka segge alól, csak a béka seggét látod. Törekedj a lelki, szellemi és testi egészségre, hogy legyen erőd a tettekhez. Bizonyára tudod, a szamuráj kultúrában a Hara, az erőközpont, azaz fontos, hogy gyűjtsd össze az erődet, hogy harcolni tudj magadért. Fejleszd az elméd, a szellemed és a tested és akkor visszatér a teremtő erőd. A félelmek arra valók, hogy szembe nézz velük, nem arra, hogy megfutamodj! Tudod csak annak tudsz hátat fordítani, amivel már szembenéztél! Harcolj magadért, mint másokért és soha ne alkudj meg! Főleg ne magaddal és ne feledd a halogatás a legnagyobb ellenséged a teremtésben!
 
Amennyiben tetszett a téma, vagy szívesen elmondanád a véleményed, akkor ne fogd vissza magad és kommentelj mindannyiunk fejlődésének javára! Ma is köszönöm az idődet! ;)

 

 

Címkék: Férfi