Az idő értéke egy férfi életében

Bizonyára Te is gondolkodtál már férfiként azon, hogy vajon az idő, ami elrendeltetett számodra mit is jelnet a saját életedben? Nem igazán az a kérdés, hogy mennyi van inkább az, hogy hogyan használod fel értékesen amennyit kaptál? Hogyan formálod azt át saját magad és mások fejlődésének javára? Létezik egy elméletem, amit most szeretnék megosztani veletek, amely talán segítségedre lehet neked is abban, hogy hogyan vigyen közelebb Önmagad megértéséhez, a fogalom tükrében. Legyen ez egy gondolatébresztő inkább, mint sem elbizonytalanító. Bízom benne, hogy ha elolvasod ezt a cikket, akkor mindent megértesz majd!

time-2034990_1920.jpg

Amikor megszületünk, akkor mindannyian kapunk egyfajta időkredit mennyiséget, amelyet persze jó esetben senki sem ismer előre. Vannak statisztikák, halálozási mutatók, amelyek prognosztizálják, hogy meddig él egy nő, illetve egy férfi általában, de ez annyira eltérő kritériumokon alapul, hogy nincs is értelme jelen helyzetben ezt vizslatni.

Sokkal inkább azt, hogy azok az évek, napok, percek, órák, hogyan telnek el az életedben? Képzeld el, hogy olyan ez kicsit, mint az orosz rulett, ahol nem tudod előre (ha mégis, akkor Te UFO vagy), hogy mennyi is van hátra és mikor jön a végzetes golyó? Éppen ezért amikor eltelik egy nap, akkor csak azt remélhetjük, hogy persze tök természetes, hogy felkelek holnap is, mert hát ez van mindig megszoktam már. Olyan ez mint a víz az európai embernek, ha holnap elzárnád a csapot akkor döbbene rá mindenki, hogy mennyi vizet elpazarolt eddig életében fölöslegesen és teljesen átreformálná az addigi természetes és megszokott dolgokról való nézeteit. Miért lenne ez másképpen az idővel?

Toljuk a világban a sok - sok fölöslegesen elpazarolt percet a semmiért, vagy mások által jól megkomponált célokért. (vállalati vagy magasabb rendű vélt társadalmi célokért) Még mielőtt azt hinnétek, hogy valamiféle halálos betegségben szenvedek és utolsó naplómat írom, megnyugtatok mindenkit, no para tudomásom szerint nincs ilyen jövőképem a következő pár percre, legalább is remélem, nem tudhatom mivel én nem vagyok UFO. :) Hiszen most tök jól érzem magam, imádom az életem, a családom, a gyerekeimet, a munkám, a blogolást, boldog vagyok, egészséges stb stb, de honnan lehetnék abban biztos, hogy holnap ez a napom meg fog ilyen módon ismétlődni? Sehonnan, hiszen több életed csak az X-BOX on van, a való életben nincs újrajátszom gomb, mert elbuktam ezt a szintet! Ez nem szerencse, vagy veled született adottság kérdése, hanem egy elrendeltetett tény. Annyid van, amennyivel jöttél a szépség benne ez. Nem tudod mennyivel és csak az időszámításod első percét ismered, amikor megszülettél, a többi barátom egy nagy talány!

Érted már? Minden pillanatnak annyira nagy és jelentőségteljes értéke van, hogy amikor nem hasznosan használod fel, akkor kb betolod folyamatosan All in-re a perceidet és reckírozol, hogy majd csak jön a joker és megy tovább minden! De mi a hasznos? Ki dönti el Te hogyan használd fel őket? A válasz egyszerű a hasznos az, ami neked hasznos, hiszen minden annyit ér, amennyit neked ér! A saját életed neked mennyit ér? Sokat? Akkor jó, akkor viszont csak is Te rendelkezhetsz a saját időddel. A döntés mindig a tiéd és ne kezdj el senkit hibáztatni, ha hirtelen felgyorsulnak az események és fogynak a percek, hogy ez azért volt, meg ezért, hiszen mindig Te döntesz és nem a körülmények! Te csak átadod magad nekik a döntéseid által. Ne legyen akkor sem bűntudatod, hogy ha pihensz, hogy nem vagy hasznos és hasonló érzéseid támadtak most, mert ez nem erről szól. Az aktív idődről, amit ébren léttel töltessz!

Elméletem szerint az idő mint olyan, felgyorsítható és képes vagy a saját időd oda ajándékozásával egy másik ember életéhez hozzátenni, hogy az ő saját idejében képes legyen egy gyorsabb fejlődésre adott intervallumon belül a Te hozzáadott kreditjeid által. Tehát amikor Pl. leülsz a gyermekd mellé és foglalkozol vele, azaz adsz a Te idődből neki és magdnak sem tolod a sok bullshitet miért nincs ár időd (munka, feladatok stb), akkor azt fogod tapasztalni, hogy ő gyorsabban kezd el fejlődni egy csomó mindenben. Nem azért mert jobban vagy szebben beszél, mint a társai (ez a játszótéri szülői kommunikációban létezik csak, hogy a Te gyereked már beszél, az enyém nem azta, de érdekes stb és ezen mindig befeszül valaki), hanem mert a Te idődből ráfordított rész egység, segít neki felgyorsítani az ő saját kis kvantumfejlődését.

Éppen ezért apaként, ne azért ülj le a gyermekeddel foglalkozni, mert ez egy apa dolga, hanem jusson eszedbe az, hogy amikor úgy döntöttetek, hogy jöhet a világra a kis teremtés, akkor azzal azt vállaltad, hogy alázattal lemondasz az ő javára, az ő fejlődésének javára és a Te időd kontójára. Ja most már másképpen látod, mert a főnököd szorongatja a heréid a sok munkával, mert a pénzhajhászás leköti minden idődet? Elárulom, hogy ez nem pénz függő. Hidd el sokan el tudnánk apaként képzelni, hogy magunkkal foglalkozunk a maradék kis időnkben, de nem tesszük, mert a felellőség és a kötelesség nem ugyan az a fogalomrendszer. Próbáld meg magadban is azonosítani és rájössz.

Nincs ez másképpen a feleségeddel / pároddal töltött idővel sem, hiszen amit neki adsz attól ő fog jobban fejlődni szívben, lélekben, testben egyaránt és képzeld, ha ő sugárzik, mert törödsz vele és szánsz rá időt, akkor Te is visszakapod! Gondoltad volna? Nincs itt semmi szilícium völgyi űr technológia, ez egyszerű kiegyenlítődés barátom. Amint vetsz, úgy aratsz! Ezt még az én falusi nagyapám is vallotta, pedig nem volt atomtudós csak egy "egyszerű" férfi, apa, férj és ember!

Légy időadakozó és adj másoknak a saját idődből értékesen és hidd el ez a befektetés százszor megtérül majd, mert ugyanezt fogják veled is tenni mások. Rádöbbensz majd mekkora csoda és a legértékesebb fizetőeszköz az időd, hiszen azt mindenki tudja, hogy folyamatosan fogy és Te mégis adsz belőle. Na ez aztán a nagylelkűség, nem a lottó ötösből adakozni! Szerinted az a sok jó ember, mint Teréz anya is miért élt oly sokáig? Nem azért mert tökéletes volt a géntérképe, hanem mert töltekezett abból, amit ő adott másoknak! Most azt mondod nem adsz? Igazad van. A Te igazadban mindig neked lesz igazad! Tudod mit nincs ezzel baj, hiszen felhasználhatod az időkreditjeidet saját magadra, az sem ördögtől való ám, ha magadra fordítod mindet! Nincs jó vagy rossz, nincs elvárt idő, vagy kötelező idő. Az idő csak egyféle képpen létezik neutrál, azaz semleges módon! Arra használod, amire akarod és csak egy játékszabály van, hogy több sosem lesz, a többi megéléseddel meg azt csinálsz, amit akarsz!

Ha most férfiként azt gondolod, hogy Te megteremtettél mindent a családodnak, kocsi, ház vagyon és még évente egyszer elvitted külföldre őket, mert erre fordítottad az idődet, vagy éppen ezekért a célokért küzdesz, akkor sincs ezzel baj. Vagy most is pénzt hajszolod, hogy több legyen belőle, mert meg akarod a világnak mutatni, hogy milyen sikeres vagy a pénz által, mert elvárják tőled, mert nem kapsz csak pénzért kenyeret a boltban és úgy érzed a pénz értéke által elértél valamit, akkor azzal sincs baj. Egy dolgot viszont sosem felejts el, hogy rajtad kivül még sok millió férfi megteszi ezt nap, mint nap és mindig lesz legalább egy ember, aki anyagilag gazdagabb lesz nálad. Kiábrándító a tudat nem? Hidd el, ha mégis gazdag vagy és mindenend megvan anyagi síkon, attól még nem lettél sem férfi, sem pedig különleges!

Azt mondom, ne sajnáld azokra az emberekre az időt, akikekt szeretsz a családodra, gyerekeidre, barátaidra, mert jusson eszedbe, hogy amit nekik adsz a Te legértékesebb kincsedből az idődből, a legjobb befektetés a világon! Amit viszont azoknak adsz akiket nem ismersz, de még is rájuk szántad, mert úgy érezted szívből, az lesz a kamatos kamat a befektetésedben! Úgyhogy, ha holnap, holnapután és ezután bármikor elmész egy hajéléktalan, vagy rászoruló ember mellett, mindegy ki az még lehet a munkatárasad is, akin éppen látod, hogy össze van törve lelkileg, ebből az aspektusból tényleg irreleváns! Valamint úgy érzed téged is megérintett és megértetted az üzenetet a sorok között, akkor ne felejts el megálni egy percre és adj annak az embernek olyat, ami a legértékesseb kincsed. Egy percet az életedből, a figyelmedből, az idődből! Meglásd csuda dolgok fognak történni veled utána! Mennyivel emelkedettebben fogod magad érezni ott legbelül, pedig költöttél egy percet az időbankodból! A francba, pedig ki tudja mennyim van? Viszont hamar rá fogsz döbbenni, hogy azzá váltál, aminek születtél ebben az életedben férfivá, férjé, apává és emberré!

Amenyiben tetszett a téma és szívesen elmondanád mit gondolsz az Időről, vagy csak segítenél mások fejlődésében a gondolataiddal, akkor szívesen veszzük építő hozzászólásodat! Köszönöm az idődet!

Címkék: Apa, Férj, Férfi