2018.03.29. - Slam Poetry Budapest - A feleségemnek

2018.március...Slam Poetry Budapest Klub...A feleségemnek szólt a slam...

"Veled a lét nem félelem, csak takarót markoló kényelem. Mikor verejték rezzen a képemen, csak nézlek téged a képeken. S bár éget a cigi a végeken, én mégis az Istent kérlelem, hogy Atyám... Tudod tétet, teszed a szépet, minden nap, mert azt reméled, hogy téridőn áthúz a képzetem, de Facebook live-on is nézhetem, ahogy stream-eled nekem, hogy vétkezem,pedig a vétkem az, hogy létezem.
 
Életem része vagy, mint az első slukk után a köhögés reggel. Ahogy egyé vált bennem a feláldozható a nélkülözhetetlennel. A mánia, apátia, a katatón állapot mi a szívben zúzza szét a létet, ha nem vagy velem én remegek érted, mert így tudok férfiként létzeni. S nevetni jobb, mint temetni. Én általad tudok már szeretni. Így lehetek már csak jó apa. Emlékszel? Izzadás, szülő szoba, ahol te dolgoztál én csak védtelek, ahogy erőt adott egymásnak két kezünk, miközben világra hoztad a gyermekünk.
 
Lábbal átkulcsolt reggelek, a sötét már fényárban hempereg.Oldalra fordulva az illatod keresem, ahogy még alszol én nézlek és szeretem látni, hogy álmodban, ott nem küzdesz értünk, ott máshogy van. Nekem Te vagy a rezgés az Á hangban. Az otthagyott lehelet az ágyamban, ahogy főzöd a kávét még kómában, mögéd állva csak suttogok lágéban. S az ajtó résén még bámulom, hogy gyermekünk ott fekszik az agyunkon.Már rég mondtam neked, hogy szeretlek, mert az érzelmek nem szavakkal szeretnek. Érted mindig hálát adva ébredek, mert 40 felé szívem téged így szeret.
 
S nélküled, már nem bírnám elviselni ezt a kurva életet!"
 
Az átkötő szövegek közötti dal: Bill Whiters - Ain't No Sunshine
Ma is köszönöm az idődet! ;)

Címkék: Slam