Z - Világháború (Slam Poetry - SBP Klub 2018.01.25.)

zombie-research-facility-1784653_1920.jpg

Olyan világban élünk, ahol a tudatosság és a tudatos emberi létezés egyre kevesebb értelmet kap. Válj egy rendszer rabszolgájává, vagy tégy bármit csak ne gondolkodj! Erről szól a következő Slam...

Z  - Világháború (Slam Poetry)

Ébredő természet, ébredő napfény, lélegző világegyetem és varázs árnyak játszanak fény-árnyék pantomim előadást az éjszaka távolodtával. Ez a szépség az élet maga. Az idő körforgása nem büntet csupán teszi a dolgát és ébreszti a világot, amelyben élsz. napról-napra az elmúlást közelebb hozva.

Az embert viszont a gondtalan tudatlanság ébreszti öntudatra, miközben gépként tagadja a valóságot és a tudatalatti tetteinek befolyása alatt zombikkal szeretkezik minden éjjel. Mond hol vagy ebben te? Hol tart a te ébredésed? Mit ér a léted tagadó mechanizmusa, mondd mire jutottál vele? Miközben próbálód túlélni a Z világháborút, amely zajlik a világban, észre kell venned, hogy nem te vagy az üldözött csak egy maipulatív világ életre keltett fertőzött egyede lettél.

Zombi lettél, vérét szívod, szívét eszed és agyvelejét rágod már a közvetlen környezetedben élőknek is, mert valaki így döntött, Így döntött helyetted és Te mint vérszagra a vad sok-sok társaddal összegyűlve ugrassz rá és téped szét embertársadat, csupán mert mást akart, mint Te? Csupán másként döntött, mint Te, csupán mert lélegzik és úgy vett levegőt, ahogyan neked nem tetszik?

Igen ezek már a tünetek a zombivá válás egyszerű és véres útján. Bemész a közértbe a pult mögött zombi kereskedők szolgálnak ki, zombi ápolók, orvosok és fertőzés vár a kórházakban, zombi gyermekek az iskolában, zombi tanárok oktatásán nevelkednek és zombi anyák és apák fájdalmas átalakulása zajlik a világban, akik egymást is szét tépik már a terhek alatt. Nincs ebben semmi különös ugye?

Mi túlélők egyre kevesebben vagyunk és egyre kevesebb az a hely, ahol nem akarnak bennünket is megfertőzni, valamiféle vírussal és manipulálni, hogy agyatlan hullaként éljünk egy sarokba kucorogva még megmaradt emberségünket gyűrött fényképként markolászva előre-hátra dülöngve védeni, mielőtt elhatalmasodik rajtunk a fertőzés.

A propaganda tagadja a fertőzést, mint ahogy Te a tudatos létezést tagadod, de egy dolog közös minden emberben a metamorfózis alatt, hogy a túlélésért mindenki, mindenre képes.
Tudod két dolog igaz minden zombi film történetére és a jelen kor valóságának párhuzamára, hogy a túlélők, mindig plázákba menekülnek és mindig kevesebb túlélő jön ki onnan, mint amennyi bement. Ha képes vagy szatyor nélkül kijönni, akkor még csak szemmel fertőzött lettél, viszont veszélyeztetetté váltál tőle. Ne áltasd magad fertőzött social média vadjaira vadászik a komment zombi sereg is egy kis vérért, ami megitatja a zombi lelkeket. S a világ alapigazsága az ember saját nyugtatására, hogy kell egy áldozat. Mindig kell egy áldozat!

Ahogyan az emberiség száma gyarapodik, úgy csökken az emberség mutatója és a mátrix gyönyör, göngyölt könnyűsége itatja át a testeket. Ahogyan haladsz előre az időben a lelked eladósodott fizetsége a bűntudat valutája lesz, amellyel megfizetsz mindenért. Ahogy kifogysz az érvekből és a hátralévő évekből döbbensz csak rá, hogy Te is zombivá váltál. Csupán csak az elméd által elvetélt gondolataidnak foglya lettél, egy agyhalott zombi, mert nem tanultad, meg hogy a tagadás az nem azt jelenti, hogy nemet mondasz a fertőzésre hanem, hogy úgy élsz, úgy viselkedsz, úgy létezel a világban még ha szét is fog tépni a zombi sereg, hogy Te döntöttél a saját sorsodról. Hiszen életed értelme nem a cél, hanem az út, amin az utolsó percig jártál és képes vagy megállni a cél előtt ha kell csupán, mert átengedted a sikert, a mögötted haladónak. Egyszerűen azért, mert így döntöttél. Vajon Te fertőzött vagy?

Amennyiben tetszett a téma és szívesen elmondanád a véleményed, akkor ne fogd vissza magad és kommentelj mindannyiunk tanulására és tanulságára! Ma is köszönöm az idődet!

 

Címkék: Slam