Dr.Man

2016.sze.24.
Írta: Dr.Man 2 komment

Megüssem, vagy ne üssem? A pofon szerepe a nevelésben!

Nemrégiben egy nagyon kedves barátom mutatta meg nekem ezt a videót, amely kapcsán hosszasan beszélgettünk a témáról. Mivel mindketten fiús apák vagyunk és mindkettőnknek két-két fiunk van, így arra a megállapításra jutottunk, hogy igen is foglalkozni kell minden apának ezzel a kérdéskörrel és nem csak a másik nem iránti tisztelet kialakításáról beszélünk, hanem arról, hogy tágabb értelemben, hogyan alakítjuk ki bennük ezeket a pozitív gátló gombokat, amelyek ilyenkor be kapcsolnak!

Tovább
Címkék: Apa, Férj, Férfi

Nem a vérség köt össze, hanem az együttlét!

Mi játszódik le az apákban válás után?

 valas_utan.jpg

Azt hiszem ez egy olyan téma, amiről még férfi körökben is ritkán hallhatsz, hiszen a legtöbb férfi és apa ennek a témának a valós lelki megéléseit igyekszik a legjobban titkolni mások előtt. Persze baráti körben, vagy közelálló családtagok számára gyakran beszélnek róla, de csak érintőlegesen, mert az igazi okok, azok a valós megélések, amelyek bennük ilyenkor férfiakban lejátszódnak, azok a sírig kísérik általában bennünket.

Tovább
Címkék: Apa

A szülői uralkodó minták hatása a férfiasságodra.

Tele van a.....batyunk a szülői mintákkal! Part II.

agressziv_ferfi.jpg

Nemrégiben olvastam egy érdekes és elgondolkodtató cikket egy nem társadalomtudományi megközelítéséről a kérdéskörnek. Inkább nevezzük spirituálisnak, mint kutatók által leírtnak, tudományosan alátámasztottnak. Ahogyan a pszichológia tudomány sok mindent vázolt már nekünk ezekről a dolgokról, úgy érzem mindenképpen érdemes ezt a néző pontot más szemüvegen keresztül is megvizsgálnunk.

Tovább
Címkék: Apa, Férj, Férfi
süti beállítások módosítása